De Ronde

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert ruim 20 jaar de wedstrijd Ronde om Noord- Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat . Het begon in 1996 als een clubevent van de jonge vereniging de YSY. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een landelijk, met zelf internationale deelnemers evenement.

De start is Muiden bij de KNZ&RV via Enkhuizen, Kornwerd naar thuishaven IJmuiden van de YSY. Na al die jaar Muiden als een 2 de thuishaven te hebben ervaren gaat de organisatie van De Ronde in 2019 een nieuwe koers varen. Er wordt gestart in Batavia Haven te Lelystad. De groei van het fonteinkruid in het Markermeer heeft de vereniging YSY en het bestuur van De Ronde dit moeten besluiten om ook in de toekomst voor een eerlijke wedstrijd te kunnen zorgen.

De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van ruim 40 vrijwilligers. Maar ook de sponsoren die ons jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar, met gemeente Velsen als Hoofdsponsor.

Ons team

Rainier de Groot

Voorzitter & Wedstijdbegeleider

Majel Tromp

Penningmeester en pers

Cees Heemskerk

Secretaris Ronde & Voorzitter YSY

Jan Verjaal

Wedstrijdcommissaris

Merel van Luijk

Evenementencommissie

Hans Zandvliet

Secretaris YSY

Dolf Rentenaar

Bestuurslid

Hansje Persson

Bestuurslid